Som jeg fortalte for et par dage siden, så fik jeg en skøn tidlig julegave fyldt med lækre varer fra Løgismose. I kassen var blandt andet noget meget lækkert økologisk mørk chokolade og en pose dejligt duftende kaffebønner. Disse to ting er til sammen blevet til chokoladetrøfler med kaffe, som jeg har rullet i en blanding af kakao og valnøddemel. De smager, hvis jeg nu selv skal sige det, helt suverænt godt.
Chokoladetrøfler med kaffe
200 gram mørk chokolade (70%)
1 dl piskefløde
3 spsk. stærk kaffe
1 dl valnøddemel
½ dl kakao
Lav en god stærk kop kaffe.
Hak chokoladen fint.
Varm forsigtigt fløden op og hæld den over chokoladen sammen med kaffen. Rør til det hele er smeltet. Hvis der stadig er lidt chokoladeklumper, så kan man varme det hele forsigtigt over et vandband, indtil chokoladen er helt smeltet.
Sæt trøffelmassen på køl i et par timer. Tril små kugler af trøffelmassen og rul dem i en blanding af kakao og valnøddemel.
Stil trøflerne på køl og opbevar dem koldt, indtil de skal spises.
4 kommentarer til “Chokoladetrøfler med kaffe”
Super lækker opskrift men valnødde mel er det bare blendet valnødder eller
Hej Maiken
Ja lige præcis 🙂 God bagelyst!
Bedste hilsner
Sofie
Tak….. De smager bare helt fantasiske 🙂
Hej Maiken
Tak! Det er dejligt at høre 🙂
Bedste hilsner
Sofie