Pebernødder med lang peber

Pebernødder, færdige, december 2013

En rigtig pebernød bagt med økologisk smør, kærlighed og peber af god kvalitet er en smuk ting. Man får så mange dårlige pebernødder i december, at man helt glemmer, hvor godt en rigtig pebernød faktisk kan smage – det er samtidig en af de letteste julesmåkager at bage, så der er nærmest ingen undskyldning for ikke selv at fremtrylle en portion på denne tredje søndag i advent.

Jeg bager mine med lang peber, som er en pebertype, der er mindre stærk en den klassiske sorte peber. Den egner sig fantastisk til netop pebernødder, fordi den giver den sorte pebers aromatiske smag uden dens normalt ret stærke bid. Kan du ikke skaffe lang peber, så erstat den med en lille teske hvid peber.

Pebernødder med lang peber

150 gram smør
150 gram sukker
300 gram hvedemel
3 spsk. piskefløde
1-2 tsk. lang peber
1 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. natron

Rør sukker og smør blødt og cremet – 5-6 minutter på maskine og tilsæt så piskefløden. Kom mel, krydderier og natron i.

Pebernødder, cremet smør, krydderier og mel, december 2013

Rør hurtigt dejen sammen – den skal æltes så lidt som muligt.

Pebernødder, dej, december 2013

Rul dejen ud til stænger og klip/skær pebernødderne ud. Fordel dem på bagepapir og giv dem eventuelt et lille tryk på toppen med tommelfingeren.

Pebernødder, udrullet, december 2013

Bag pebernødderne ved 200 grader i 10-12 minutter, til de er lysebrune og færdigbagte.

Pebernødder, færdigbagt, december 2013

Lad dem køle af og opbevar i en lufttæt dåse.

Pebernødder, færdige, december 2013

Indlæg tagget som : , ,
Relaterede indlæg
Jødekager
Kringle

4 Diskussioner om dette post

  1. ul siger:

    Hov ! Pebernødder skal da trilles! 😉 god jul! Mvh Ulrika

  2. Cecilie siger:

    Hvor køber du lang peber?

Skriv en kommentar