Kategorier
Aftensmad

Cannelloni med spinat og ricotta

Cannelloni med spinat og ricotta

Cannelloni med spinat og ricotta

Madlavning har stået lidt på lavt blus de sidste måneder, men denne fantastiske velsmagende pastaret med cannelloni fyldt med spinat og ricotta i krydret tomatsauce skal I ikke snydes for. Den er rimelig nem, kan laves i god til og smager dejligt. Jeg serverer den tit som vegetarisk gæstemad, og jeg har aldrig hørt nogen brokke sig over, at der ikke er i kød i – der er så meget smag og gods spinat- og ricottafyldet, at de færreste overhovedet bemærker, at menuen er vegetarisk.

Jeg bruger friske lasagneplader, for det synes jeg smager bedst. Hvis det skal gå stærkt, så kan man godt slippe afsted med at købe en god og velkrydret tomatsauce fremfor at lave den selv.

En kort opdatering om mig, synes jeg også må være på sin plads efter måneders tavshed. Jeg er endelig blevet helt færdig på universitetet og har fået mit første rigtige job. Det har været så dejligt at starte, men også meget energikrævende, så det er derfor, der har været stille på bloggen.

Cannelloni med spinat og ricotta
Til 4 personer

250 gram friske lasagneplader
250 gram frisk mozzarella
Et par kviste frisk rosmarin

Fyld:

400 gram frisk spinat
400 gram ricotta
3 fed hvidløg
En god håndful revet parmesanost
Skal af en halv citron
Et nip muskatnød
Salt og peber
Eventuelt et nip chili

Tomatsauce:

2 dåser hakkede tomater
2 fed hvidløg
En teske tørret basilikum og oregano
1-2 tsk balsamico eddike
Eventuelt sukker
En god håndfuld frisk basilikum

Cannelloni med spinat og ricotta

Start med at lave tomatsaucen. Skær hvidløget i tynde skiver. Kom et par spiseskeer olivenolie i en tykbundet kasserolle og steg hvidløget et par minutter ved middel varme. Tilsæt så tomater og de tørrede krydderier. Lad tomatsaucen simre i 30 minutter ved lavt blus, så den koger godt ind. Smag til med balsamico, salt og peber og eventuelt også sukker. Hvis du vil have en krydret sauce, så tilsæt også lidt chillipulver. Hak til sidst basilikummen og kom den i.

Cannelloni med spinat og ricotta

Imens saucen simrer, laves fyldet til cannellonierne. Start med at skylle spinaten grundigt. Hak hvidløget fint, find en stor pande frem og steg hvidløget kort ved høj varme i et par spiseskeer olivenolie. Tilsæt den friske spinat – eventuelt et par håndfulde ad gangen – til den falder sammen. Skru ned for varmen, når al spinaten er tilsat og steg en god del af vandet af.

Cannelloni med spinat og ricotta

Lad så spinaten køle helt af og knug så resten af vandet ud af den. Spinaten skal føles ret tør.

Cannelloni med spinat og ricotta

Hak den fint og bland den sammen med ricottaen, parmesanosten, muskatnød og citronskal. Smag til med salt og peber og eventuelt mere muskatnød.

Når fyldet og saucen er klar, så find et stort ovnfast fad frem og fordel tomatsaucen over bunden. Sæt en stor gryde vand over, salt det godt, og kog nu lasagnepladerne et par ad gangen. De skal bare lige være bløde. Koger man for mange ad gangen, så klistrer de sammen og er umulige at arbejde med, så hellere få ad gangen.

Cannelloni med spinat og ricotta

Læg et par spiseskefulde af fyldet på de kogte lasagneplader og rul. Det gøres lettest, hvis man lægger fyldet i den ene ende og derefter ruller det nogenlunde stramt sammen.

Cannelloni med spinat og ricotta

Placér rullerne rimelig tæt oven på tomatsaucen. Gentag indtil al pastaen er brugt – jeg brugte 14 lasagneplader.
Bræk den friske mozzarella i grove stykker og fordel jævnt oven på pastaen sammen med den friske rosmarin.

Cannelloni med spinat og ricotta

Nu kan man stoppe processen, pakke retten grundigt ind og sætte den i køleskabet i 4-6 timer uden problemer, hvis man laver mad i god tid. Bag cannellonien i 20-25 minutter ved 200 grader på varmluft, indtil osten er gylden.

Jeg serverer ofte mine cannelloni med spinat og ricotta med en enkel grøn salat med sprøde salatblade, mozzarella og tomater overhældt med en dressing af balsamico og god olivenolie.

Cannelloni med spinat og ricotta

Cannelloni med spinat og ricotta

2 kommentarer til “Cannelloni med spinat og ricotta”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.