Jeg er lige kommet hjem fra sommerferie, og selvom jeg elsker at være ude at rejse, så savner jeg ofte en god, sund morgenmad. Bagt havregrød med bær og nødder er en af mine absolute favoritter.
Den er nem at lave, smager næsten som kage og er samtidig sund. Den holder dig mæt i mange timer, fordi der både er godt med proteiner og fibre i. Man kan lave den med, hvad man lige har i køleskabet af mælk og frugt. Jeg kan bedst lide den som her med komælk og bær, men man kan også fx lave den med revne æbler og kanel eller med mandelmælk.
Bagt havregrød smager lige så nybagt og varm som kold, og den er derfor perfekt til travle morgener, hvor man skal skynde sig ud ad døren.
Opskrift på bagt havregrød med bær
2,5 dl havregryn
3 spsk blandede frø (jeg bruger normalt hørfrø, græskarkerner og sesam)
1/2 tsk vanilje
1/2 tsk bagepulver
Et nip salt
1 lille håndfuld hasselnødder
150 gram blandede frosne bær
2 æg
1,5 dl mælk
Evt 1-2 spsk agavesirup/honning, hvis man gerne vil have den lidt sødere.
Bland de tørre ingredienser sammen – bortset fra hasselnødderne.
Kom bærrene i et ovnfast fad og bland sammen med de tørre ingredienser.
Pisk æg, mælk og eventuelt agavesirup/honning sammen og hæld det over bær og gryn.
Hak hasselnødderne groft og drys dem over.
Bag i ovnen på 180 grader (varmluft) i ca. 25 minutter til den bagte havregrød er blevet fast. Dæk den eventuelt til de sidste 5-10 minutter, hvis den er ved at blive for mørk.
Server enten nybagt og lun med yogurt eller kold.