Schweiz bugner med kirsebær disse dage, og efter at jeg flyttede herned, har jeg virkelig fået øjnene op for, hvor godt de smager. Jeg har kombineret min yndlingsopskrift på en klæg, snasket chokoladekage med et lag cheecasekage med kirsebær. Kirsebærerne giver et perfekt syrlig modspil til den søde chokolade og cheesecake toppingen er prikken over iet. Kagen er virkelig nem at lave, men den er en vanedannende kombination, så er du advaret.
Opskrift på brownie med cheesecake- og kirsebærtopping
Passer til et fad på 15x25cm
Til dejen:
4,5 dl sukker
3 æg
150 gram smeltet smør
6 store spiseskeer kakao
2 dl mel
Kornene af en vaniljestang
½ tsk bagepulver
Til cheesecaketoppingen
200 gram cream cheese
3 spsk sukker
1 æg
150 gram kirsebær
Start med at udstene kirsebærerne. Man kan købe diverse fancy værktøjer til at gøre det med, men jeg foretrækker nu bare en skarp kniv.
Til chokoladekagen dejen starter du med at smelte smøret. Rør alle ingredienserne sammen og tilsæt det smeltede smør.
Du behøver hverken at piske æggene for sig eller vende melet forsigtigt i. Rør til dejen er homogen og hæld den i et fad på ca. 15x25cm beklædt med bagepapir.
Til cheecaketoppingen røres cream cheese sammen med æg og sukker. Det behøver ikke at være helt homogent, så ingen grund til bekymring, hvis der er lidt klumper.
Fordel toppingen oven på chokoladekagedejen. Brug skaftet på en ske, en kniv eller en spisepind og “tegn” et cirkelmønster i dejen, så dejen og toppingen bliver blandet lidt sammen.
Fordel kirsebærerne oven på dejen. Jeg kan godt lide at stoppe nogle af dem helt ned i dejen og lægge andre på toppen, så de får lidt forskellig konsistens, når kagen er bagt.
Bag kagen ved 180 grader (varmluft) i ca. 50 minutter. Hvis den bliver for mørk til sidst, så dæk den til de sidste 10 minutter.
Lad kagen køle af, skær den i firkanter og server for dine meget heldige gæster. Kagen kan holde sig 2-3 dage i en luftæt beholder.