Jeg ved godt, at mange mennesker har et anstrengt forhold til torsk, men tilberedt rigtigt er det altså en dejlig fisk. Jeg kan vældig godt lide den ovnbagt toppet med friske krydderurter og lidt citronskal.
Her har jeg serveret torsken med cremet risotto – eller måske nærmere en “kornotto” for den er lavet på perlespelt – med grønne asparges, ærter og masser af friskrevet parmesanost. Det er lidt sundere med spelt end ris, og det smager stadig dejligt. Kornottoen kan for eksempel også laves med hvedekerner eller perlebyg.
Urtetorsk
Til 2
250 gram torskefilet
2-3 håndfulde blandende krydderurter
½ tsk. fintrevet økologisk citronskal
1 spsk. olivenolie
2 spsk. rask
Lidt citronsaft
Salt og peber
Hak krydderurterne meget fint og bland dem med resten af ingredienserne til en nogenlunde sammenhængende masse. Fordel urteblandingen på fisken – fold evt. filetten på midten, hvis den er lidt tynd – og bag den ved 210 grader i 8-15 minutter afhængigt af tykkelsen på fisken.
Risotto af perlespelt
Til 2
200 gram perlespelt
1,5 dl hvidvin
7-8 dl varm fond
2-3 skalotteløg
Et fed hvidløg
Et halvt bundt grønne asparges i mindre stykker
2 håndfulde ærter helst friske, men frosne går an
Friskrevet parmesanost – til man skammer sig
Citronsaft
Salt og peber
Hak løg og hvidløg ret fint, og steg dem et par minutter til løget er gennemsigtigt, men ikke har taget farve.
Tilsæt perlespelt og steg et par minutter ved middel varme. Tilsæt så hvidvinen og rør rundt, indtil vinen er fordampet.
Tilsæt herefter den varme fond lidt efter lidt og rør ofte, så væsken bliver absorberet. Det er lidt forskelligt, hvor meget fond, der skal til. Tilsæt fond indtil spelten er cremet og færdig, men stadig har en anelse bid – det tager 25-30 minutter.
Steg imens asparges et par minutter til de får lidt farve og er næsten færdige.
Når perlespelten er færdig, så tilsætter asparges, ærter og masser af parmesanost og smag til med salt og peber og lidt citronsaft. Lad det stå et øjeblik mere på varmen, så osten er smeltet.
Når retten skal serveres, så anrettes den i store dybe tallerkener med en portion perlespeltsrisotto i bunden og et stykke bagt urtetorsk oven på. Stil eventuelt mere parmesan på bordet, så kan man tilsætte lidt mere, hvis man føler for det.
2 kommentarer til “Ovnbagt urtetorsk med cremet risotto af perlespelt”
I for sure am going to try this recipe at home.Looks really good:)
Thanks Siri, hope you like it! All the best, Sofie