Kategorier
Sødt

Syndig chokoladekage uden hvedemel

chokoladekage uden mel, kage1, april 2013

chokoladekage uden mel, så er der serveret, april 2013

Jeg har for at være helt ærlig aldrig været den store chokoladeelsker. Forstå mig ret, jeg kan godt lide et stykke god mørk chokolade eller en chokoladesmåkage, men chokolade bliver aldrig været min hemmelige last. Der er dog et sted, hvor chokolade er en uovertruffen vinder i min dessertbog, og det er som hovedrolleindehaver i en bittersød, tung dessertkage serveret med masser af friske bær og en kugle god vaniljeis.

Min chokoladedessertkage er bagt uden mel, så glutenallergikere kan også være med. Chokoladens kakaoindhold kan varieres efter smag og behag, alt efter hvor “chokoladet” man gerne vil have sin kage. Fordi chokoladen virkelig er den centrale ingrediens i kagen, så er det værd at bruge chokolade af god kvalitet, for den smager igennem.

Syndig chokoladekage uden mel

185 gram økologisk smør
300 gram chokolade i god kvalitet – 60-75 procent
225 gram rørsukker
½ dl vand
4 æg delt i blommer og hvider
75 gram mandelmel
Et nip salt

Start med at koge en sukkersirup af sukker og vand. Kom det i en gryde og lad det koge, indtil sukkeret er helt opløst.

Hak imens chokoladen fint og skær smørret i tern og kom det i en stor skål sammen med saltet. Hæld sukkersiruppen langsomt i chokolade/smørblandingen under omrøring.

chokoladekage uden mel, smelte chokoladen, april 2013

Rør til chokoladen og smørret er smeltet og har dannet en homogen masse. Lad blandingen køle lidt af, rør mandelmelet i og tilsæt så æggeblommerne én ad gangen under omrøring. Pisk æggehviderne til de er helt stive og vend dem forsigtigt i chokolademassen, så der slås slå lidt luft ud af dem som muligt.

Smør en springform og beklæd den med bagepapir. Hæld forsigtigt dejen i formen.

chokoladekage uden mel, klar til at blive bagt, april 2013

Bag kagen ved 175 grader i ca. 50 minutter til kagen er blevet næsten fast. Den hæver en del undervejs og falder så lidt sammen. Lad kagen køle helt af, og drys så overfladen med kakaopulver.

Kagen smager skønt med friske bær og en kugle god vaniljeis til.

chokoladekage uden mel, så er der serveret1, april 2013

20 kommentarer til “Syndig chokoladekage uden hvedemel”

Jeg skulle til et arrangement, hvor min veninde havde bedt mig lave en chokoladekage. Jeg fandt din opskrift og lavede kage… nemt og hurtigt! Jeg har endda lige købt en ismaskine, så jeg havede vanilieisen til selv 🙂 Den fik SÅ meget ros.. skøn kage, det bliver ikke sidste gang jeg laver den. (og jeg glæder mig til at prøve din chokolade-karamelkage)
Kh Hanna

Kære Hanna

Tak for din søde kommentar og tillykke med din ismaskine! Det er dejligt at høre, at kagen var så populær 🙂 Glæd dig til karamelkagen, men lad mig advare dig fra start af – den er vanvittigt vanedannende!

Bedste hilsner
Sofie

Svar

Hej Aisha

Undskyld det sene svar – jeg er i Italien med begrænset internet. Jeg opbevarer den normalt i køleskabet.

Bedste hilsner
Sofie

Svar

Hej Lone

Jeg vil sige, at der er til 6-8 personer afhængig af appetit, og om der serveres noget til. Jeg har ikke prøvet at fryse den, men umiddelbart tror jeg ikke, at det er en god ide.

Bh
Sofie

Svar

Hej, vil blot spørge om ikke det er kogechokolade, der skal bruges til kagen, for det plejer ikke at findes i 60-70% i almindelige supermarkeder og jeg har da heller ikke kunnet finde det.
V.h. Nina

Hej Sofie,
Jeg vil gerne bage chokoladekagen til mange, og skal lave 4 portioner. Tror du, jeg kan lave alle 4 portioner på én gang og så bage to ad gangen på varmluft? mvh. Louise

Hej Sofie,

Denne lækre, bløde og saftige kage er den bedste kage jeg nogensindehar smagt!! Så nem at lave også smager den som var den lavet af en prof. konditor. Mange tak!!
Jeg brugte grofthakkede mandler istedet for mandelmel, så til de der helt vil undgå “mel” kan også gøre dette.

Mange tak for en skøn opskrift 🙂

Hej Sofie

Min kæreste har glutenallergi og det har derfor sat en stopper for de søde sager…
Men efter jeg lavede den her til ham er det blevet lidt af en vane for ham at bede mig om at lave den.
Den er super lækker og det passer rigtig godt med hjemmelavet vaniljeis og friske bær 😉

Hej Sofie

Tak for din besked – jeg er rigtig glad for at høre, at din kæreste blev glad for kagen – den er netop også opstået i mit køkken, fordi en af mine gode veninder er glutenallergiker.

Bedste hilsner
Sofie

Svar

Hej 🙂
Jeg skal til at bage din chokoladekage for første gang – bruger du almindeligt eller affedtet mandelmel

Hej Nanna

Mit kommentarspamfilter er gået helt bananas, så jeg har først set dit spørgsmål nu, beklager. Jeg bruger helt almindeligt mandelmel.

Bedste hilsner
Sofie

Svar

Så lækker kage ! Fik rigtig meget da jeg bagte den sidst og derfor har jeg bagt den igen nu hvor jeg får gæster imorgen 🙂 mums

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.