Jeg var ude at drikke kaffe i Torvehallerne med min veninde Maya for et par dage siden. Der er åbnet en filial af Grød derinde, og her fik Maya en skøn dessert bestående af rabarber, skyr og fløde med noget crumble på toppen. Det smagte absolut himmelsk og bragte mig tilbage til min barndoms somres rødgrød med fløde.
Inspireret af Grød kommer her min version af en rigtig sommerklassiker – variation over rødgrød med fløde. Det er en dejlig praktisk dessert, for komponenterne kan laves i forvejen og anrettes lige inden servering,
Rabarbergrød med skyrfløde og hasselnøddeknas
600 gram rabarber
300 gram jordbær
½ dl vand
Kornene af en stang vanilje
1-1½ dl sukker – smag til
1 spsk maizena rørt op i lidt vand
Havre- hasselnøddedrys
1,5 dl hasselnøddemel
1,5 dl havregryn
1,5 dl sukker
½ dl mel
60 gram smør
2,5 dl fløde
2 spsk skyr
Rens rabarber og jordbær. Skær rabarberne i tykke skiver og jordbærene i kvarte. Kom frugten i en gryde med en ½ dl vand, vanilje og sukker.
Lad det koge uden låg i 10-15 minutter. Smag til og kom evt. mere sukker i. Grøden skal dog ikke være alt for sød efter min smag. Rør maizenaen ud i en lille smule vand, tilsæt under omrøring og lad grøden koge et par minutter til. Tag grøden af varmen, dæk den til med film, og lad den køle helt af.
Til hasselnøddetoppen blandes alle ingredienserne sammen til en meget klumpet smuldredej. Fordel den på en bradepande uden at bryde dejen for meget op.
Bag knaset i 15-20 minutter ved 175 grader – eller indtil det er gyldent og sprødt.
Når desserten skal serveres, så piskes fløden til flødeskum, og skyren vendes i. Anret desserten i glas med grød, skyrflødeskum og masser af knas på toppen.
2 kommentarer til “Rabarbergrød med skyrfløde og hasselnøddeknas”
[…] med ekstra mælk og en lidt frugtkompot. Her har jeg en rest jordbær-rabarbergrød fra min rabarberdessert på toppen – […]
[…] med ekstra mælk og en lidt frugtkompot. Her har jeg en rest jordbær-rabarbergrød fra min rabarberdessert på toppen – […]