Kategorier
Salater og tilbehør

Coleslaw

Coleslaw,færdig2, juli 2013

Coleslaw kan være en sørgelig og fed omgang, men det kan også være en super skøn måde at spise en masse kål på. Her er min opskrift på en knasende, lækker coleslaw. Server den til sommerens grillmad eller i en pulled pork burger.

Jeg laver min coleslaw med halv spidskål og halv hvidkål, det giver en dejlig sprød konsistens, men man kan også lave den på ren hvidkål. Dressingen laver jeg på græsk yoghurt og mayonnaise, så bliver den frisk og cremet uden at blive fed i smagen. Hvis man vil have en lidt mere klassisk dressing, kan man skifte yoghurten ud med cremefraiche.

Coleslaw

Et kvart hvidkålshoved og et kvart spidskål (eller et halvt hvidkålshoved)
4-5 gulerødder

Dressing
2,5 dl græsk yoghurt
3 spsk mayonnaise
3 spsk æblecidereddike
2-3 spsk stærk sennep
Saften af ½-1 citron
2 tsk sukker
Salt og peber

Fjern de to kåltypers yderste blade og den tykke stilk i midten. Hak kålen fint.

Coleslaw, hakket kål, juli 2013

Skræl gulerødderne, riv dem groft og bland med kålen. Det skal være ca. halv gulerod og halv kål.

Coleslaw, hakkede grøntsager, juli 2013

Til dressingen blandes alle yoghurt, mayonnaise, sennep og eddike. Smag til med citron, sukker, salt og peber og eventuelt mere sennep. Dressingen skal være relativt stærk og lidt sursød. Coleslaw, dressing, juli 2013

Bland grøntsagerne med dressingen og lad coleslawen trække 1-2 timer i køleskab, inden den skal spises.Coleslaw,færdig, juli 2013

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.