Coleslaw kan være en sørgelig og fed omgang, men det kan også være en super skøn måde at spise en masse kål på. Her er min opskrift på en knasende, lækker coleslaw. Server den til sommerens grillmad eller i en pulled pork burger.
Jeg laver min coleslaw med halv spidskål og halv hvidkål, det giver en dejlig sprød konsistens, men man kan også lave den på ren hvidkål. Dressingen laver jeg på græsk yoghurt og mayonnaise, så bliver den frisk og cremet uden at blive fed i smagen. Hvis man vil have en lidt mere klassisk dressing, kan man skifte yoghurten ud med cremefraiche.
Coleslaw
Et kvart hvidkålshoved og et kvart spidskål (eller et halvt hvidkålshoved)
4-5 gulerødder
Dressing
2,5 dl græsk yoghurt
3 spsk mayonnaise
3 spsk æblecidereddike
2-3 spsk stærk sennep
Saften af ½-1 citron
2 tsk sukker
Salt og peber
Fjern de to kåltypers yderste blade og den tykke stilk i midten. Hak kålen fint.
Skræl gulerødderne, riv dem groft og bland med kålen. Det skal være ca. halv gulerod og halv kål.
Til dressingen blandes alle yoghurt, mayonnaise, sennep og eddike. Smag til med citron, sukker, salt og peber og eventuelt mere sennep. Dressingen skal være relativt stærk og lidt sursød.
Bland grøntsagerne med dressingen og lad coleslawen trække 1-2 timer i køleskab, inden den skal spises.