Jeg passer mine forældres hus og hunde og hygger om min lillesøster, mens mine forældre er i London mellem jul og nytår. I går morgens syntes jeg, at jeg skulle forkæle min søster med pandekager til morgenmad, så jeg gik i køkkenet. Mine forældres køkken bød dog ikke på de samme ting, som mit eget ville gøre – fx var der ikke bagepulver – så jeg måtte eksperimentere lidt, men jeg synes, at resultatet blev rigtigt godt.
Efter julens strabasser og overspisning var målet at lave nogle tilnærmelsesvis sunde pandekager, så de blev lavet med havregryn, æble og skummemælk. En klassisk smagskombination ville have være æble/kanel, men på nuværende tidspunkt er jeg temmelig træt af kanel, så de blev krydret med kardemomme i stedet, og det smagte dejligt.
Æble- og havregrynspandekager
8 pandekager
2 dl havregryn
3 dl mælk
2 små eller et stort æble
2 dl hvedemel
3 sammenpiskede æg
½ tsk salt
1 tsk vaniljesukker
1 tsk kardemomme
1½ tsk. natron
2 tsk. sukker
Smør til stegning
Kog gryn og mælk til havregrød
Riv æblerne groft på et rivejern
Bland alle de tørre ingredienser, og tilsæt så den let afkølede grød, de revne æbler og de sammenpiskede æg. Rør hurtigt sammen til en tyktflydende dej.
Steg pandekagerne i smør ved middelhøj varme. Giv dem 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne og færdigbagte.
Server med det samme med ahornsirup og grofthakkede mandler – alternativt med frisk frugt, syltetøj eller nutella – omend det så bliver knapt så sundt.
6 kommentarer til “Pandekager med havregryn og æble”
Kære Sofie Jeg må prøve din kinesiske madretter, kærlig hilsen Vivi
Kære Vivi. God fornøjelse med det – der kommer nok også snart noget mere kinesisk mad at gå i krig med. Kh Sofie
Tusind tak for en fantastisk pandekage opskrift! De er saftige og meget lækre! De er det nyeste hit her i huset!
Hej Sif
Dejligt at høre, at pandekagerne er et hit! 🙂 Prøv dem eventuelt med en håndfuld solbær i dejen – det bliver de ikke dårligere af 🙂
Bedste hilsner
Sofie
Kære Sof
Jeg forsøgte med dine pandekager her i morges til min knap tre-årige datter. Det startede ikke som et hit. Hun havde en opfattelse af at pandekager kan rulles, så hun var noget skuffet…. men da hun blev overtalt til at spise en bid, blev tårerne til et stort smil 🙂
Dejlig opskrift, tak for den.
Kære Jørgen
Jamen det var da så lidt – det er godt at høre, at de endte med at vække lykke på trods af din datters umiddelbare skepsis! Det er jo en lidt anderledes type pandekage, end dem som vi er vant til, men nogle gange er det også godt at prøve noget nyt, synes jeg 🙂
Bedste hilsner
Sofie