Syrlig og syndig lemon curd

Lemon curd, færdig, februar 2014

Jeg husker tydeligt første gang, jeg smagte lemon curd, som for mig er en rigtig guddommelig spise. Det var i London ved juletid. Hele familien, i stiveste puds og med vandkæmmet hår var til afternoon tea på et af de store og fornemme hoteller. Udvalget af kager var overvældende – smukt og delikat, og desuden var der lækre smørbagte scones, og til disse blev der sat en skål med sileblød lemon curd på bordet, og jeg var solgt. Min mund blev fyldt med sommer, og den silkebløde curd havde den perfekte balance mellem det søde og det syrlige.

Jeg har siden prøvet mange forskellige opskrifter, og efter mange skuffelser og meget kedelige curd er jeg kommet frem til denne opskrift på lemon curd, som jeg synes den skal smage. Husk at bruge usprøjtede økologiske citroner.

Lemon curd 

Saft 4-5 økologiske citroner – 2 dl
Skal fra 2 af ovennævnte økologiske citroner
100 gram smør
250-300 gram sukker – afhængigt af, hvor sødt man kan lide sin curd
3 hele økologiske æg + en æggeblomme
Eventuelt 1 tsk maizena + lidt vand

Find din mest tykbundede kasserolle frem og slå æggene ud i den. Pisk dem grundigt sammen og tilsæt resten af ingredienserne.

lemon curd-til, i gryden, februar 2014

Varm det hele op under omrøring til det koger. Nu skal det småkoge i 10-12 minutter under konstant piskning indtil det tykner.

Lemon curd, i gryde, februar 2014

Hvis det skal gå stærkt, kan kogetiden forkortes ved at tilsætte en tsk. maizena rørt ud i lidt koldt vand. Så skal det bare koge 2 minutter. Jeg er ikke fan af denne løsning, men i en snæver vending kan det gå.

Nu skulle du gerne stå med en relativt tykflydende solskinsgul curd i din gryde. Den bliver tykkere, når den bliver kold. Den smager fint nylavet, men konsistensen bliver bedre af en nat på køl. Hvis curden ikke skal bruges med det samme – og hvis du kan holde fingrene fra den – kan den hældes på steriliserede patentglas og opbevares i køleskabet i et par uger.

Lemon curd, færdig, februar 2014

Indlæg tagget som : , , ,
Relaterede indlæg
Jødekager
Kringle

3 Diskussioner om dette post

  1. […] hjælper det altid at servere dem på et flot fad! Og så mine højtelskede surdejsboller med lemon curd og hjemmelavet blåbærsyltetøj Det var en dejlig søndag med hyggeligt selskab og masser af […]

  2. […] macarons, som jeg har lavet i dette indlæg, er farvet med gul frugtfarve og fyldt med lemon curd (min almindelige opskrift bliver ikke helt fast not, så jeg tilsætter en tsk. maizena, mens den […]

  3. […] macarons, som jeg har lavet i dette indlæg, er farvet med gul frugtfarve og fyldt med lemon curd (min almindelige opskrift bliver ikke helt fast not, så jeg tilsætter en tsk. maizena, mens den […]

Skriv en kommentar