For et par dage siden lavede jeg macarons med tre forskellige fyld – hvid chokolade med lakrids, lemon curd og peanut/karamel med salt.
Hver portion creme passer til en portion af min grundopskrift på macarons.
Find min grundopskrift på macarons her
Hvid chokoladecreme med lakrids
100 gram hvid chokolade
½ dl. piskefløde
1 tsk. honning
½ tsk. lakridspulver
Hak chokoladen fint. Bland fløde, chokolade, honning og lakrids og varm det forsigtigt op i en tykbundet gryde.
Tag gryden af varmen, så snart chokoladen er smeltet. Hæld cremen i en skål og lad den køle helt af.
Kom cremen i en sprøjtepose og fordel halvdelen af den på en portion macarons, som lægges sammen med resten af kagerne.
Til den hvide chokoladecreme med lakrids, kan grundopskriften på macarons tilsættes et par dråber sort konditorfarve* eller lidt sigtet lakridspulver.
Peanut- og karamelcreme
4 spsk. peanutbutter
4 spsk. dulce de leche
Et nip meldon salt
Bland alle ingredienserne grundigt sammen, og kom cremen i en sprøjtepose. Fordel cremen på halvdelen af en portion macarons, som lægges sammen med resten af kagerne.
Dulce de leche kan købes færdigt. Alternativt kan man selv lave den. Det er meget simpelt. Man tager en dåse sød kondenseret mælk og koger den i 4 timer. Gryden må aldrig koge tør, da man så risikerer, at dåsen springer i luften. Efter 4 timer tages gryden af varmen, og køler helt af, inden dåses fiskes op af vandet. Indholdet i dåsen er nu blevet til den lækreste tykke karamelmasse. Den kan holde sig i køleskabet i et par uger i en lufttæt beholder. Dulce de leche er ikke kun lækkert i macarons, men kan også smøres på brød eller bruges i andre kager.
Til den peanut- og karamelcremen, kan grundopskriften på macarons tilsættes et par dråber brun konditorfarve* eller drysses med en håndfuld finthakkede peanuts inden bagning.
Lemon curd
Saft 4 økologiske citroner
Skal fra 2 af ovennævnte økocitroner
100 gram smør i tern
200-250 gram sukker – afhængigt af, hvor sødt man kan lide sin curd
3 hele økologiske æg + en æggeblomme
½ tsk. maizena rørt ud i en smule vand
Slå æggene ud i en tykbundet gryde og pisk dem let sammen. Tilsæt derefter resten af ingredienserne med undtagelse af maizenaen. Varm det hele op under omrøring. Når cremen koger tilsættes maizenaen.
Lad cremen småkoge under konstant piskning, indtil den tykner. Efter 8-10 minutter tages lemon curden af varmen. Lad den køle helt af.
Kom lemon curden i en sprøjtepose og fordel halvdelen af den på en portion macarons, som lægges sammen med resten af kagerne.
Til lemon curd, kan grundopskriften på macarons tilsættes et par dråber gul konditorfarve*
*Konditorfarve – jeg vil absolut ikke anbefale, at man bruger Dr. Oetkers madfarve, som man kan købe i supermarkedet i små plastikflasker. Farverne er nemlig absolut ikke smagsneutrale men giver derimod en væmmelig eftersmag.
11 kommentarer til “Macarons med lakrids, lemon curd og peanut-karamel med havsalt”
[…] Se flere forslag på fyld her […]
Hvor mange macarons bliver der ca. til i din opskrift?
Vh Hanne
Hej Hanne
Det kommer jo lidt an på, hvor store du laver dem, men der kommer ca. 40 skaller og altså 20 macarons ud af opskriften.
Bedste hilsner
Sofie
Hvor i ovnen skal de stå øverst /nederst.
Mvh Birgitte
Kære Birgitte
Alle ovne opfører sig jo forskelligt. I min bager jeg dem i midten, mens jeg i min gamle bagte dem lidt under midten, så jeg er bange for at svaret er, at det bedste er at prøve sig lidt frem.
Bedste hilsner
Sofie
Hvor længe før de skal bruges, kan man vove at bage bundene. Jeg tror måske der skal nogle forsøg til, før jeg tør servere dem il brylluppet.
Kh Karen
Kære Karen
Du kan sagtens bage dem 2-3 dage i forvejen 🙂 Held og lykke!
Bedste hilsner
Sofie
Behøves man at bruge mandelmel
Hej Elisa
Ja man skal bruge mandelmel, for macarons er en traditionelt en fyldt mandelmakron. Man kan udskifte mandelmelet med fx hasselnøddemel, men man kan ikke bruge andet end nøddemel.
Bedste hilsner
Sofie
Tusinde tak for den virkelig gode opskrift på macarons. Nu er det første gang det er lykkedes mig at lave helt perfekte macarons. Alle andre opskrifter har jeg ikke kunne få til at fungere 😉 tak tak.
Hej Sheena
Det er jeg rigtig glad for at høre 🙂 God bagelyst!
Bedste hilsner
Sofie