Macarons med lakrids, lemon curd og peanut-karamel med havsalt

Tre slags macarons - færdige, november 2012

For et par dage siden lavede jeg macarons med tre forskellige fyld – hvid chokolade med lakrids, lemon curd og peanut/karamel med salt.

Hver portion creme passer til en portion af min grundopskrift på macarons.
Find min grundopskrift på macarons her

Hvid chokoladecreme med lakrids

100 gram hvid chokolade
½ dl. piskefløde
1 tsk. honning
½ tsk. lakridspulver

Hak chokoladen fint. Bland fløde, chokolade, honning og lakrids og varm det forsigtigt op i en tykbundet gryde.

Tre slags macarons - hvidchokolade-lakridscreme, november 2012 

Tag gryden af varmen, så snart chokoladen er smeltet. Hæld cremen i en skål og lad den køle helt af.

Kom cremen i en sprøjtepose og fordel halvdelen af den på en portion macarons, som lægges sammen med resten af kagerne.

Til den hvide chokoladecreme med lakrids, kan grundopskriften på macarons tilsættes et par dråber sort konditorfarve* eller lidt sigtet lakridspulver.

Peanut- og karamelcreme

4 spsk. peanutbutter
4 spsk. dulce de leche
Et nip meldon salt

Bland alle ingredienserne grundigt sammen, og kom cremen i en sprøjtepose. Fordel cremen på halvdelen af en portion macarons, som lægges sammen med resten af kagerne.

Dulce de leche kan købes færdigt. Alternativt kan man selv lave den. Det er meget simpelt. Man tager en dåse sød kondenseret mælk og koger den i 4 timer. Gryden må aldrig koge tør, da man så risikerer, at dåsen springer i luften. Efter 4 timer tages gryden af varmen, og køler helt af, inden dåses fiskes op af vandet. Indholdet i dåsen er nu blevet til den lækreste tykke karamelmasse. Den kan holde sig i køleskabet i et par uger i en lufttæt beholder. Dulce de leche er ikke kun lækkert i macarons, men kan også smøres på brød eller bruges i andre kager.

Til den peanut- og karamelcremen, kan grundopskriften på macarons tilsættes et par dråber brun konditorfarve* eller drysses med en håndfuld finthakkede peanuts inden bagning.

Lemon curd

Saft 4 økologiske citroner
Skal fra 2 af ovennævnte økocitroner
100 gram smør i tern
200-250 gram sukker – afhængigt af, hvor sødt man kan lide sin curd
3 hele økologiske æg + en æggeblomme
½ tsk. maizena rørt ud i en smule vand

Slå æggene ud i en tykbundet gryde og pisk dem let sammen. Tilsæt derefter resten af ingredienserne med undtagelse af maizenaen. Varm det hele op under omrøring. Når cremen koger tilsættes maizenaen.

Lemon curd, november 2012

Lad cremen småkoge under konstant piskning, indtil den tykner. Efter 8-10 minutter tages lemon curden af varmen. Lad den køle helt af.

Kom lemon curden i en sprøjtepose og fordel halvdelen af den på en portion macarons, som lægges sammen med resten af kagerne.

Macarons - inden bagning, november 2012

Til lemon curd, kan grundopskriften på macarons tilsættes et par dråber gul konditorfarve*

*Konditorfarve – jeg vil absolut ikke anbefale, at man bruger Dr. Oetkers madfarve, som man kan købe i supermarkedet i små plastikflasker. Farverne er nemlig absolut ikke smagsneutrale men giver derimod en væmmelig eftersmag.

Tre slags macarons - færdige1, november 2012

Indlæg tagget som : ,
Relaterede indlæg

11 Diskussioner om dette post

  1. […] Se flere forslag på fyld her […]

  2. Hanne Bjødstrup siger:

    Hvor mange macarons bliver der ca. til i din opskrift?
    Vh Hanne

    • Sofie siger:

      Hej Hanne

      Det kommer jo lidt an på, hvor store du laver dem, men der kommer ca. 40 skaller og altså 20 macarons ud af opskriften.

      Bedste hilsner
      Sofie

  3. Birgitte siger:

    Hvor i ovnen skal de stå øverst /nederst.
    Mvh Birgitte

    • Sofie siger:

      Kære Birgitte

      Alle ovne opfører sig jo forskelligt. I min bager jeg dem i midten, mens jeg i min gamle bagte dem lidt under midten, så jeg er bange for at svaret er, at det bedste er at prøve sig lidt frem.

      Bedste hilsner
      Sofie

  4. Karen siger:

    Hvor længe før de skal bruges, kan man vove at bage bundene. Jeg tror måske der skal nogle forsøg til, før jeg tør servere dem il brylluppet.
    Kh Karen

  5. Elisa siger:

    Behøves man at bruge mandelmel

    • Sofie siger:

      Hej Elisa

      Ja man skal bruge mandelmel, for macarons er en traditionelt en fyldt mandelmakron. Man kan udskifte mandelmelet med fx hasselnøddemel, men man kan ikke bruge andet end nøddemel.

      Bedste hilsner
      Sofie

  6. sheena siger:

    Tusinde tak for den virkelig gode opskrift på macarons. Nu er det første gang det er lykkedes mig at lave helt perfekte macarons. Alle andre opskrifter har jeg ikke kunne få til at fungere 😉 tak tak.

Skriv en kommentar