Jordbærscones
Scones er skønne. Jordbærscones er skønnere! Forstå mig ret, jeg elsker en klassisk scone serveret med syrligt syltetøj eller fløjlsblød lemon curd som man får dem til en klassisk engelsk afternoon tea, men min favorit er jordbærscones – i al sin enkelthed en scone bagt med friske jordbær.
Spis dem nybagte og lune toppet med en skefuld fuldfed mascarpone. Mascarponen smelter på både scone og tunge og er ren luksus for ganen.
Opskrift
12 jordbærscones
250 gram hvedemel
75 gram koldt smør i tern
40 gram sukker
Kornene fra en halv vaniljestang
4 tsk. bagepulver – uden top
Et nip salt
150 gram jordbær i tern
1 dl mælk + 2 spsk yoghurt eller cremefraiche (eller en god dl kærnemælk)
+ ekstra mælk til pensling
Bland mel, sukker, vanilje, bagepulver og salt og skær smørret i tern. Gnid smørret ind i melblandingen, indtil der ikke er flere smørklumper. Tilsæt så væsken, rør kort, tilsæt jordbærene og rør dejen hurtigt sammen. Den må endelig ikke æltes, men skal bare lige hænge sammen. Ælter man dejen, får man kedelige dejede scones, der ikke hæver ordentligt.
Rul dejen ud til den er ca. 2-3 cm tyk. Brug en udstikker eller et glas til at stikke 12 scones ud.
Læg forsigtigt de udstukkede jordbærscones på en bageplade og pensl med mælk.
Bag dem ved 220 grader i ca. 10-12 minutter – de skal bare lige være gennembagte.
Server de nybagte og lune jordbærscones med mascarpone og masser af friske jordbær – og drik også gerne en kop stærk te med mælk til. Det passer perfekt sammen.
En kommentar til “Jordbærscones”
Smukke billeder! De ser lækre ud dine scones!
Mvh Ulrika