Kategorier
Aftensmad

Citronkylling med sprødt forårsgrønt

citronkylling, færdig, maj 2013

Forår, kylling og asparges hænger uløseligt sammen for mig. Denne citronkylling med masser af knasende grøntsager er en rigtig forårsklassiker – lige så frisk, sprød og let, som man har behov for, at forårsmaden er efter et langt efterår og en endnu længere vinter med tunge gryderetter og groft grønt.

Grøntsagerne kan varieres efter udbud og humør, men kyllingen er obligatorisk og bør være af god kvalitet. Jeg har aldrig lagt skjul på, at jeg er stor fortaler for økologi og friland, og i en så simpel ret som denne, så kommer en gode, dyre, fritgående kylling virkelig til sin ret. Man kan altså smage, at den også har fået solskin.

Citronkylling
Til 2-3 mennesker

2 hele (økologiske) kyllingelår
1 stor spiseske grov sennep
1-2 citroner
Et bundt grønne asparges
8 nye, spinkle gulerødder
Et par håndfulde friskbælgede ærter
Et par håndfulde solmodne tomater
1 dl hvidvin
Masser af frisk basilikum
Olie til stegning
Salt og peber

Start med gøre grøntsagerne klar. Knæk de trægede ender af aspargeserne og skær dem i mundrette stykker, rens gulerødderne grundigt og halvver dem på langs, men lad være med at skrælle dem, hvis de er nyoptrukne og lækre. Bælg ærterne og skyl tomaterne.

citronkylling, grøntsager, maj 2013
Del kyllingen i over- og underlår. Rør sennep, salt, peber og et skævt citronsaft sammen, og fordel det over kyllingestykkerne.

Varm lidt olie op i en stegepande, der kan gå i ovnen. Brun kyllingen grundigt over det hele og tilsæt så gulerødderne. Tag panden af varmen og tilsæt så saften af 1-2 citroner – afhængigt af, hvor syrlig man kan lide sin kylling og sine gulerødder.

citronkylling, brunet med gulerødder, maj 2013

Kom retten i ovnen på 200 grader.

Efter 10 minutter tilsættes asparges og hvidvin og efter endnu et kvarter – altså 25 minutter efter, at retten kom i ovnen – tilsættes tomaterne. Giv retten 10 minutter mere. Kyllingen skulle nu gerne være næsten færdig. Tilsæt så ærterne og basilikummen, og giv retten 3-4 minutter mere til kyllingen er helt færdig.

citronkylling, færdig2, maj 2013

Server retten som den er med den gode citronsauce i bunden af panden eller med nye kartofler, kogt perlespelt eller -rug eller en god grøn salat.

Citronkylling, færdig1, maj 2013

2 kommentarer til “Citronkylling med sprødt forårsgrønt”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.