Når ens venner begynder at fantasere om at bryde ind hos Summerbird og spise alle deres flødeboller, så kan det ikke bare slås hen – der må gøres noget, og det kan kun gå for langsomt. Spontan bagning af en hurtig, men lækker rabarbercrumble blev løsningen. Kagen er klar på under 5 minutter og skal kun have 20-25 minutter i ovnen, så alt i alt kan man have den på bordet på 30 minutter.
Vennerne spiste velfornøjet adskillige portioner og glemte alt om Summerbird. Og resten indtog jeg som en knapt så sund men i min optik herlig morgenmad.
Rabarbercrumble
3-4 stængler rabarber (eller ca. 300 gram frosne)
3 spsk rørsukker
2 tsk vaniljesukker
1 tsk maizena
Til crumblen/smuldredejen
2 dl havregryn
1 dl hvedemel
½ dl sukker
75 gram smør
En god håndfuld mandler
Skær rabarberne i skiver på 1-2 cm og bland dem med sukker, vanilje og maizena. Kom det hele i et ildfast fad.
Bland hvedemel, sukker og havregryn og smuldr smørret ud i. Hak nødderne groft og tilsæt dem. Fordel smuldredejen over rabarberne.
Bag kagen i 20-25 minutter ved 180 grader. Dæk evt. kagen til i sidste 5 minutter af bagetiden, hvis den er ved at blive for mørk.
Server med cremefraiche eller flødeskum.
12 kommentarer til “Nem rabarbercrumble med havregryn”
En dejlig crumble, tak for inspiration
Hej Lise
Mange tak for din kommentar – det er godt at høre 🙂
Bedste hilsner
Sofie
Hvormange er opskriften til ?
Hej Tina
Den er til 2-3 mennesker, vil jeg sige, men i min omgangskreds elsker vi kage, så det kommer også lidt an på, hvor storspisende man er.
Bedste hilsner
Sofie
Fantastisk! 🙂
Hej Esther
Dejligt at det var en succes!
Bedste hilsner
Sofie
Hold da op et hit på jobbet. Virkelig god. Lavede tredobbelt portion i stor alu-bakke. De spiste rub og stub ca. 10-12 pers:-)
Tak for mange gode opskrifter.
Mvh. Janni
Vildt lækker!
Det var en nem opskrift, som resulterede i en ypperlig crumble. Jeg tilføjede lidt ribssaft for at søde rabarberne lidt ekstra. Det blev supergodt.
Venlig hilsen Anja
Hej Anja, det var da en god idé – det må jeg prøve på et tidspunkt. Tak for tippet 🙂
Hej. Hvad gør du hvis de er frosne? Tør du dem op først? Og hvorfor tilsætter du majsstivelse?
Hej Louise. Beklager det sene svar. Ja jeg tør dem op først. Majsstivelsen binder det vand, rabarberne afgiver, når de bliver bagt. Hvis man ikke tilsætter det, så bliver selve frugtlaget meget vådt.