Nem rabarbercrumble med havregryn

Rabarbercrumble, færdig, juni 2013

Når ens venner begynder at fantasere om at bryde ind hos Summerbird og spise alle deres flødeboller, så kan det ikke bare slås hen – der må gøres noget, og det kan kun gå for langsomt. Spontan bagning af en hurtig, men lækker rabarbercrumble blev løsningen. Kagen er klar på under 5 minutter og skal kun have 20-25 minutter i ovnen, så alt i alt kan man have den på bordet på 30 minutter.

Vennerne spiste velfornøjet adskillige portioner og glemte alt om Summerbird. Og resten indtog jeg som en knapt så sund men i min optik herlig morgenmad.

Rabarbercrumble

3-4 stængler rabarber (eller ca. 300 gram frosne)
3 spsk rørsukker
2 tsk vaniljesukker
1 tsk maizena

Til crumblen/smuldredejen
2 dl havregryn
1 dl hvedemel
½ dl sukker
75 gram smør
En god håndfuld mandler

Skær rabarberne i skiver på 1-2 cm og bland dem med sukker, vanilje og maizena. Kom det hele i et ildfast fad.

Rabarbercrumble, rabarber, juni 2013

Bland hvedemel, sukker og havregryn og smuldr smørret ud i. Hak nødderne groft og tilsæt dem. Fordel smuldredejen over rabarberne.

Rabarbercrumble, klar til bagning, juni 2013

Bag kagen i 20-25 minutter ved 180 grader. Dæk evt. kagen til i sidste 5 minutter af bagetiden, hvis den er ved at blive for mørk.

Server med cremefraiche eller flødeskum.

Rabarbercrumble, færdigbagt1, juni 2013

Indlæg tagget som : , , ,
Relaterede indlæg

6 Diskussioner om dette post

  1. Lise E siger:

    En dejlig crumble, tak for inspiration

  2. Tina siger:

    Hvormange er opskriften til ?

    • Sofie siger:

      Hej Tina

      Den er til 2-3 mennesker, vil jeg sige, men i min omgangskreds elsker vi kage, så det kommer også lidt an på, hvor storspisende man er.

      Bedste hilsner
      Sofie

Skriv en kommentar