Kategorier
Aftensmad

Krydret gryderet med chorizo og kikærter

Chorizogryde, ingredienser, august 2013
Chorizogryde, færdig, august 2013

Som nogle af jer nok ved, så er jeg lidt en økofreak – især når det kommer til kød. Jeg har i temmelig lang tid været på udkig efter økologisk chorizo, men de har været svære at finde. For et par dage siden fandt jeg dem endelig i den økologiske slagter ved Kulturtorvet, og så måtte jeg straks i køkkenet.

Kombinationen af paprika, svinekød og kikærter har altid stået højt på min liste, så denne ret var temmelig oplagt til mine nyindkøbte skønheder. Om det er rigtig autentisk spansk, ved jeg ikke helt – men godt smager det i hvert fald! Jeg kan godt lide den rimelig stærk, men hvis det ikke lige er sagen, så brug mild røget paprika.

Krydret gryderet med chorizo og kikærter

400 gram (økologiske) ferske chorizopølser
1 dåse kogte kikærter
350 gram meget modne (cocktail)tomater
2 rød peberfrugt
1 stort rødløg
2 fed hvidløg
En god sjat rødvin
2 spsk. (stærk) røget paprika
1 tsk. spidskommen
En håndfuld bredbladet persille
Olivenolie

Hak løg og hvidløg rimelig fint og peberfrugterne lidt grovere. Steg dem ved lav varme i lidt olivenolie i 8-10 minutter sammen med paprika og spidskommen, indtil grøntsagerne er bløde.

Chorizogryde, grøntsager, august 2013

Skær chorizopølserne i mellemstore stykker og brun dem i et par minutter, til de har fået godt med farve og stegeskorpe.

Chorizogryde, chorizo på panden, august 2013

Skær tomaterne i både eller store tern. Hvis man bruger store tomater, så kan man overveje at flå dem – skær et kryds i midten, overhæld tomaterne med kogende vand, lad dem stå et minut og pil så skindet af. Kom tomaterne i gryden sammen med chorizoen og hæld rødvinen.

Chorizogryde, simrer,august 2013

Lad retten småsimre i 10 minutter. Tilsæt kikærterne og lad den stå i 5-10 minutter mere. Smag til med salt, peber og sukker. Hak persillen groft og tilsæt den lige inden servering.

Server fx med brød eller ris.

Chorizogryde, færdig1, august 2013

5 kommentarer til “Krydret gryderet med chorizo og kikærter”

Kære Sofie.
Som en del af en overspringshandling fra en eksamensopgave er jeg faldet over din blog her til aften. Specielt denne opskrift vakte min interesse og skal klart prøves ved lejlighed. Jeg glæder mig til at smage den samt følge med i din blog i fremtiden.

Kære Stinne

Tak for din søde hilsen! Det er dejligt at høre, at jeg har fået en ny læser 🙂 Du skal helt klart kaste dig over denne gryderet, den er perfekt til efterårshygge!

Held og lykke med eksamensopgaven 🙂

Bedste hilsner
Sofie

Svar

Må jeg lige sige, at Ålbæk slagteren laver en fantastisk økologisk chorizo pølse. Jeg køber den i Føtex.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.