Kategorier
Sødt

Gulerodskage med ahornsirup, valnødder og flødeosteglasur

Gulerodskage, færdig, september 2013

Der er bare noget hyggeligt over en god saftig og krydret gulerodskage med flødeosteglasur. Denne opskrift er en lettere modificeret udgave af min kærestes tidligere bofælle Jonas’ gulerodskage – jeg ved ikke, hvor den oprindeligt stammer fra, men jeg blev skuffet hver gange, jeg bagte en anden gulerodskage, så det holdt jeg op med.

Gulerodskagen kan laves i lag, som jeg gør her, men man kan også bare komme glasuren oven på kagen uden at flække den, og så pynte med alle valnødderne på toppen – halvver da mængden af glasur. De ahornsirup-karamelliserede valnødder er strengt talt ikke nødvendige, men de giver en dejlig smag og lidt ekstra tekstur til kagen.

Jeg ved, at nogle mennesker ikke bryder sig om rosiner i bagværk, og man kan sagtens undlade dem. Lidt om glasuren – lad være med at bruge light flødeost – det skiller eller bliver noget tyndt pjask.

Gulerodskage
24 cm springform – 8-10 mennesker

4 æg
250 gram rørsukker
2 dl olivenolie
400 gram gulerødder
250 gram hvedemel
115 gram rosiner
115 gram valnødder
1 spsk. kanel
1 tsk. kardemomme
1 tsk. muskatnød
½ tsk stødt nellike
2 tsk. bagepulver

Riv gulerødderne groft.

Gulerodskage, gulerødder, september 2013

Rør sukker og æg sammen til en homogen skummende masse. Tilsæt gulerødderne sammen med olien. Bland mel, bagepulver og krydderier sammen og vend det i dejen. Tilsæt til slut valnødder og rosiner.

Gulerodskage, dej, september 2013

Hæld dejen i en springform eller en lille bradepande enten beklædt med bagepapir eller meget grundigt smurt.

Gulerodskage, til bagning, september 2013

Bag kagen i 40-60 minutter ved 180 grader – ikke varmluft – i midten af ovnen. Bagetiden varierer lidt alt efter ovn, og hvilken form man bager kagen i.

Lad kagen køle af på en rist. Mens kagen køler af, kan man lave de karamelliserede valnødder og glasuren.

Flødeosteglasur
250 gram flødeost, ikke light!
150 gram blødt smør
300 gram flormelis
3 spsk. ahornsirup

Pisk smør, ahornsirup og flormelis med en elektrisk mixer, til det bliver luftigt og homogent. Rør flødeosten glat i en anden skål. Tilsæt den til smør- og sukkerblandingen og rør det kort sammen. Man må endelig ikke piske, for så skiller det eller bliver tyndt. Opbevar glasuren på køl, til den skal bruges.

Karamelliserede valnødder
100 gram valnødder
1 spsk. smør
4 spsk. ahornsirup

Hak valnødderne groft. Varm smør og ahornsirup op i en pande og tilsæt valnødderne. Lad det stå og småboble under omrøring ved middelvarme i 5-6 minutter, til valnødderne er begyndt at karamellisere.

Gulerodskage, valnødder, september 2013

Tag valnødderne af varmen og lad dem køle af på bagepapir.

Samling af kagen

Når kagen er HELT kold, så flækkes den. Det gøres lettest med sytråd eller en stor takket kniv.

Gulerodskage, flækket, september 2013

Smør halvdelen af glasuren ud på den ene halvdel af kagen og fordel halvdelen af valnødderne oven på. Læg den anden kagehalvdel forsigtigt oven på og fordel resten af glasuren og valnødderne på toppen.

Hvis kagen ikke skal spises med det samme, så opbevares den bedst på køl.

Gulerodskage, færdig1, september 2013

2 kommentarer til “Gulerodskage med ahornsirup, valnødder og flødeosteglasur”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.