Kategorier
Kager Sødt

Kaffelagkage med ristede hasselnødder

Det er ikke mange dage siden, at jeg præsenterede en lidt alternativ lagkage i form af en skøn gulerodskage i flere lag.  Nu kommer der så en kaffelagkage med ristede hasselnødder. Måske sidder I og tænker, hvorfor denne besættelse af kager i lag?

Jo, det skal jeg sige jer. I mandags blev Sofies Spisekammer et år, og i går fejrede jeg min egen fødselsdag for familien, og så skal der jo lagkage til. Jeg er personligt meget lidt glad for flødeskum og lagkage, så derfor har jeg kastet mig over alternativer til den klassiske fødselsdagslagkage.

Ud over denne lækre sag forkælede jeg min familie med en syrligt saftig limekage og min “hvornår tager du den der karamelkage med igen?” new zealandske karamel- og chokoladekage – mums!

Kaffelagkage med ristede hasselnødder

Til 10-12 mennesker
Springform 24 cm i diameter

Kagebunde
350 gram blødt smør
200 gram muscovadosukker
150 gram rørsukker
6 æg
350 gram hvedemel
2 tsk bagepulver
50 ml meget stærk kaffe
100 gram hasselnødder
3 spsk. hasselnøddelikør

Kaffecreme
200 gram blødt smør
400 gram flormelis
5 spsk. stærk kaffe
100 gram hasselnødder

Start med at ristede hasselnødderne til cremen og kagen. Kom hasselnødderne i ovnen på 200 grader i 8-10 minutter, indtil de er gyldne.

Kaffekage, hasselnødder, oktober 2013

Afskal nødderne og hak dem groft.

Kom de to slags sukker og smørret i en skål og pisk med håndmixer eller på maskine indtil blandingen er luftig og cremet – det tager mindst fem minutter.

Kaffekage, cremet smør og sukker, oktober 2013

Tilsæt derefter æggene ét efter et og pisk grundigt hver gang. Begynder dejen af skille, så tilsæt lidt af melet. Når alle æggene er pisket i, så hældes kaffe og likør i, og til sidst vendes mel, bagepulver og halvdelen af nødderne i dejen.

Fordel dejen i to springforme på 24 cm, hvor bunden er beklædt med bagepapir og siderne er smurt grundigt med smør.

Kaffekage, til bagning, oktober 2013

Bag de to kager i ovnen på 175 grader (varmluft) i 20-25 minutter.

Kaffecreme
Mens kagerne bager, kan man passende lave kaffecremen. Pisk smør og flormelis luftigt. Tilsæt kaffen og rør sammen. Opbevar på køl, indtil cremen skal bruges.

Kaffekage, kaffecreme, oktober 2013

Når bundene er helt kolde, så fordelen cremen ligeligt på de to bunde. Læg dem derefter sammen og drys den øverste med den anden halvdelen af hasselnødderne.

kaffekage, færdig, oktober 2013

Hvis kagen ikke skal spises med det samme, så opbevar den på køl.

8 kommentarer til “Kaffelagkage med ristede hasselnødder”

Under kaffecreme står der pisk de to slags sukker, men i ingredienser står der kun flormelis ? Nogle der kan svare på dette ?

Hej Sabrina

Det er til dejen, at der er to slags sukker, som skal piskes. Til kaffecremen er der kun flormelis – hvis du scroller lidt længere ned, så kan du se instruktionerne til kaffecremen.

God bagning!

Bedste hilsner
Sofie

Svar

Jeg gætter på, at Sabrina rent faktisk hentyder til instruktionerne under kaffecremen. Der står: “Pisk sukker og flormelis luftigt”. Kan det være, at der skulle have stået smør og flormelis istedet? Blev også selv lidt forvirret under dette punkt. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.