Kategorier
Brød og boller Juleopskrifter Sødt

Julescones

Julescones, færdig2, november 2013

Julescones, færdig1, november 2013

Julen er årets bedste undskyldning for uhæmmet bagning, og derfor er jeg gået tidligt i gang. Jeg drømte om scones med jordbær, som jeg bager om sommeren, for et par dage siden. Men nu hvor jordbær ikke er i sæson, så har jeg lavet julescones i stedet – og de er altså ret gode, hvis jeg selv skal sige det!

Jeg ved, at mange rynker på næsen over sukat, men hvis det er i ordentlig kvalitet i hele stykker, så smager det altså helt anderledes end de tørre små savsmuldklumper, man kan købe fra Dr. Oetker, så prøv nu bare..

Fyldet kan generelt varieres, og man kan fx også komme nødder og appelsinskal i. Husk masser af korngult økologisk smør, syltetøj eller clotted cream, hvis man har den skønne syndighed på lager.

Julescones
12 scones

250 gram hvedemel
40 gram sukker
90 gram smør
4 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kardemomme
Kornene fra en halv vaniljestang
Et nip salt
1 dl. mælk
2 spsk. cremefraiche
50 gram cocktailbær
50 gram sukat
75 gram mørk chokolade
75 gram marcipan
+ ekstra mælk til pensling

Bland mel, sukker, vanilje, bagepulver og salt og tilsæt smør og marcipan. Gnid smørret og marcipan ind i melblandingen, indtil konsistensen er som havregryn. Tilsæt resten af de tørre ingredienser og tilsæt så væsken. Rør dejen hurtigt sammmen. Den må endelig ikke æltes, men skal bare lige hænge sammen.

Julescones, dej, november 2013

Dejen er ret våd, kom godt med mel på burdet og rul dejen ud til den er ca. 2-3 cm høj. Brug en udstikker eller et glas til at stikke 12 scones ud.

julescones, udrulning, november 2013

Læg dem forsigtigt over på en bageplade med bagepapir og pensl dem med mælk.

Julescones, klar til bagning, november 2013

Bag scones ved 220 grader i ca. 10-12 minutter – de skal bare lige være gennembagte.

Julescones, bagt, november 2013

Server med smør, syltetøj eller clottet cream

Julescones, færdige, november 2013

2 kommentarer til “Julescones”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.