Grønkålssalat med granatæble, appelsin og valnødder

Grønkålssalat, november 2013, november 2013

Grønkålssalat1, november 2013, november 2013

Jeg tror aldrig, at jeg kan blive træt af grønkål, selvom det er på menuen mindst et par gange om ugen hele efteråret. Det smager bare skønt, er sundt og ser samtidig så pænt ud.

Her serveres den rå grønkål med appelsin, granatæblekerner, en syrlig dressing og karamelliserede og flamberede valnødder. Skønt tilbehør til for eksempel et and eller svinekød – eller til julemaden, hvis man er lidt eventyrlysten.

Pas på, når valnødderne skal flamberes. Husk at slukke for emhætten og lukke vinduerne, så der ikke er træk i køkkenet. Jeg har en gang svedet mine øjenbryn og pandehår, fordi jeg ikke passede godt nok på – og det kan ikke anbefales!

Grønkålssalat med granatæble, appelsin og valnødder
Til 3-4 som tilbehør

250 gram grønkål
2 appelsiner
1 granatæbler
75 gram valnødder
1 spsk. honning
2 spsk. spiritus fx whisky

Saften af et granatæble
4 spsk. olivenolie
4 spsk. hvidvineddike
Salt og peber
Lidt citron og sukker

Fjern stilkene fra grønkålen og hak den fint.

Halvver granatæblet og tag kernene ud af frugten – det gøres lettest ved at holde halvdelene over en skål og banke hårdt på skallen med en ske, indtil kernerne falder ud.

Grønkålssalat, granatæble, november 2013

Skær skrællen af appelsinerne med en kniv – helt ind til frugtkødet. Del appelsinerne i filetter og skær dem i store tern.

Grønkålssalat, appelsin, november 2013

Hak valnødderne groft. Smelt honningen på en pande og rist nødderne i nogle minutter til de karamelliserer.

Grønkålssalat, valnødder, november 2013

Hæld derefter spiritussen over og sæt ild til. Flamber valnødderne, indtil flammerne dør ud og lad nødderne køle af.

Til dressingen presses saften af granatæblet og blandes med olie, eddike, salt og peber. Smag dressingen til med sukker og citron, så den er syrlig og lidt sød.

Bland grønkål, granatæblekerner og appelsiner og hæld dressingen over. Lad det trække en halv times tid. Lige inden servering drysses valnødderne ud over, så de stadig er sprøde.

Grønkålssalat1,1, november 2013, november 2013

Indlæg tagget som : , , , , ,
Relaterede indlæg

9 Diskussioner om dette post

  1. venterpaavinblog siger:

    Yum, elsker også grønkålssalat, og jeg er faktisk også især fan af både valnødder og granatæble deri – men spritdelen, har jeg tilgengæld aldrig kastet mig ud i 😀 Lyder spændende.

    – Anne

  2. Bente siger:

    Skiftede grønkålen ud med spidskål, da k-vitaminet ikke må spises sammen med nogle typer hjertemedicin. Det fungerede perfekt og alle gæster var tilfredse.

  3. Kan jeg godt vende valnødderne i honningen – men undlade spiritusen?
    Har ikke helt mod på det endnu

  4. Tusinde tak for en fantastisk opskrift, som ikke mindst er en sand vitaminBOMBE!!!!
    Jeg bruger de lidt dyrere pekannødder i stedet for valnødder …. og så tilsætter jeg et beskedent drys flagesalt …. en lækker snack også … ! … omend lidt pebret … prismæssigt …
    Spiritussen vil ikke flamme op … hmmm … men det er også skønne uden…
    Jeg glæder mig til at gå ombord i mange flere opskrifter fra dit køkken!!

    • Sofie siger:

      Hej Jane

      Tak for din søde kommentar. Det lyder så lækkert med pekannødder, men ja de er selvfølgelig noget dyrere.

      Bedste hilsner
      Sofie

  5. Vibeke Jørgensen siger:

    Er det rigtigt forstået at jeg skal bruge kernerne fra et granatæble og saften fra et andet ? Eller bruger du et ½ af kerner og ½ til saft ?
    Julehilsen Vibeke

    • Sofie siger:

      Hej Vibeke

      Jeg beklager det sene svar – din kommentar havde forputtet sig. Man skal bruge to granatæbler. Et til kerner og et til saft.

      Bedste hilsner
      Sofie

Skriv en kommentar