Citroncheesecake med lemon curd

Citroncheesecake med lemon curd

Citroncheesecake med lemon curd

Citroncheesecake med lemon curd

Jeg har cheesecake på hjernen i øjeblikket, og da Sofies Spisekammer fyldte to år for nogle dage siden, lavede jeg en skøn bagt citroncheesecake med masser af lemon curd på toppen. Cheesecake med citron er en sikker vinder hos de fleste, og det er også en af mine yndlingskager. Selvom jeg er ret forfalden til karamel, så elsker jeg kontrasten mellem den bløde, søde cheesecake og den lette, syrlige lemon curd.

Kagen tager lidt tid at lave, men selve processen er ret simpel. Kagen kan med fordel laves dagen før og kan holde sig 3-4 dage på køl, hvis den da får lov at overleve så længe.

Fyld
En springform på 28cm i diameter (8-10 mennesker)

500 gram flødeost (ikke light)
250 gram creme fraiche (18%)
200 gram rørsukker
1 stang vanilje
Skal og saft af en økologisk citron
2 spsk. hvedemel
5 æg

Bund
300 gram digestive
150 gram smeltet smør
Skal af 1 citron

En halv portion afkølet lemon curd
(men lav bare en hel og spis resten på brød, som topping på yoghurt, sammen med vaniljeis eller bare med ske)

Start med at lave bunden. Kom kiksene i en plastikpose, pak posen ind i et viskestykke og giv dem en ordentlig omgang med en kagerulle til kiksene er som grove brødkrummer. Det kan også gøres i en blender. Riv citronen fint på en et rivejern og tilsæt skallen til kiksene sammen med det smeltede smør og bland godt.

Citroncheesecake med lemon curd

Beklæd en springform på 28cm i diameter med bagepapir. Start med at smøre formen grundigt, så sidder bagepapiret lettere fast. Tryk kiksemassen ud i et jævnt lag og bag den i ovnen ved 200 grader i 8-10 minutter.

Citroncheesecake med lemon curd

Til ostemassen piskes cremecheese, creme fraiche, kornene fra en vaniljestang, citronsaft og skal, mel og sukkeret sammen. Tilsæt så æggene ét efter ét under omrøring til massen er homogen.

Citroncheesecake med lemon curd

Hæld ostemassen forsigtigt over den bagte bund. Skru ovnen ned til 170 grader, og bag kagen i 60-70 minutter til den er hævet godt op og er gylden på toppen.

Citroncheesecake med lemon curd

Lad kagen køle af i formen og hæld så lemon curd over den, når den er helt koldt. Kagen kan sagtens spises samme dag, men en citroncheesecake bliver bedre af at stå et døgns tid i køleskab.

Server kagen med ekstra lemon curd, så man selv kan give kagen lidt ekstra.

Citroncheesecake med lemon curd

Indlæg tagget som : , ,
Relaterede indlæg

4 Diskussioner om dette post

  1. Tina siger:

    Uhm, hvor jeg glæder mig til at bage den. Mange tak for opskriften.

  2. Connie siger:

    Lavede den fredag til vejfest lørdag, den var rigtig god. Jeg brugte færdig lemon curd. Den skal helt klart laves igen

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.