En god æggekage eller en omelækker, som det hedder i mit hjem, er en skøn spise og i mit hoved rigtig forårs- og sommermad. Den er genial som hurtig og lækker mad på en travl dag – aftensmad på 25 minutter. Fyld æggekagen med masser af grøntsager og krydderurter og spis den med en lækker grøn salat og sprødstegt bacon. Mums!
Et par ord om bacon. Køb nu en omgang god frilandsbacon i tykke skiver eller endnu bedre et helt stykke, som du selv skær ud. Ja, det er dyrt! Men det smager bare så meget bedre end det tynde billige “bacon”, som bliver til smulder på panden. For slet ikke at tale om hele dyrevelfærdsproblematikken med kuperede haler, fikserede søer og vanvittige mængder penicillin.
Tilbage til opskriften. Jeg bager altid min æggekage i ovnen, så får den jævn varme under hele tilberedningen, og man ender ikke med en æggekage med brændt bund og vandet, halvfærdig æggemasse på toppen – husk at bruge en pande med et håndtag, der kan tåle at komme i ovnen.
Ovnbagt æggekage
Til 3-4 mennesker til aftensmad
10 æg
2 dl mælk
Masser af friske krydderurter
2 fed hvidløg
300 gram cherrytomater
2 røde peberfrugter
Andre sprøde grøntsager kan også bruges.
Til servering:
Sprødstegt bacon, en god salat og lidt grønt til toppen i form af flere krydderurter eller som her lidt ærteskud.
Hak hvidløgget groft og skær peberfrugterne i tern. Varm en ovnfast stegepande op til middelvarme med lidt olie, og steg hvidløg, hele cherrytomater og peberfrugt i ca. 5 minutter, til det har fået lidt farve. Cherrytomaterne skal helst forblive hele.
Pisk æggene sammen med mælk og masser af grofthakkede friske krydderurter. Krydr med salt og peber og hæld æggemassen over de stegte grøntsager.
Sæt æggekagen i ovnen på 190 grader i 15-20 minutter, til den er færdigbagt.
Servér med bacon og salat for et par heldige mennesker.
4 kommentarer til “Lækker ovnbagt æggekage med bacon”
Yum, det ser godt ud – og du har helt ret, skære-bacon er altså bare bedst!
– Anne
Hej Anne
Tak for din kommentar! Bacon er jo altid godt, men ja hele stykker er bedst!
Fortsat god søndag
Bedste hilsner
Sofie
Hallo Sofie,
ich esse gerade ein Aeggekage nach deinem Rezept mit Gerstenbrot und es schmeckt
koestlich!
Schoene Gruesse.
Paul
Hallo Paul,
Vielen Dank – Ich bin froh, dass du es möchtes! Hast du das Rezept mit google translate übersetzt, oder spricht du Dänisch?
Mit freundlichen Grüßen,
Sofie
P.S. Entschuldigung für mein Deutsch – Ich habe nicht Deutsch for 6 oder 7 Jahre gebraucht.