Kategorier
Sødt

Nem rabarbercrumble med havregryn

Rabarbercrumble, færdig, juni 2013

Når ens venner begynder at fantasere om at bryde ind hos Summerbird og spise alle deres flødeboller, så kan det ikke bare slås hen – der må gøres noget, og det kan kun gå for langsomt. Spontan bagning af en hurtig, men lækker rabarbercrumble blev løsningen. Kagen er klar på under 5 minutter og skal kun have 20-25 minutter i ovnen, så alt i alt kan man have den på bordet på 30 minutter.

Vennerne spiste velfornøjet adskillige portioner og glemte alt om Summerbird. Og resten indtog jeg som en knapt så sund men i min optik herlig morgenmad.

Rabarbercrumble

3-4 stængler rabarber (eller ca. 300 gram frosne)
3 spsk rørsukker
2 tsk vaniljesukker
1 tsk maizena

Til crumblen/smuldredejen
2 dl havregryn
1 dl hvedemel
½ dl sukker
75 gram smør
En god håndfuld mandler

Skær rabarberne i skiver på 1-2 cm og bland dem med sukker, vanilje og maizena. Kom det hele i et ildfast fad.

Rabarbercrumble, rabarber, juni 2013

Bland hvedemel, sukker og havregryn og smuldr smørret ud i. Hak nødderne groft og tilsæt dem. Fordel smuldredejen over rabarberne.

Rabarbercrumble, klar til bagning, juni 2013

Bag kagen i 20-25 minutter ved 180 grader. Dæk evt. kagen til i sidste 5 minutter af bagetiden, hvis den er ved at blive for mørk.

Server med cremefraiche eller flødeskum.

Rabarbercrumble, færdigbagt1, juni 2013

12 kommentarer til “Nem rabarbercrumble med havregryn”

Hej Tina

Den er til 2-3 mennesker, vil jeg sige, men i min omgangskreds elsker vi kage, så det kommer også lidt an på, hvor storspisende man er.

Bedste hilsner
Sofie

Svar

Hold da op et hit på jobbet. Virkelig god. Lavede tredobbelt portion i stor alu-bakke. De spiste rub og stub ca. 10-12 pers:-)
Tak for mange gode opskrifter.
Mvh. Janni

Det var en nem opskrift, som resulterede i en ypperlig crumble. Jeg tilføjede lidt ribssaft for at søde rabarberne lidt ekstra. Det blev supergodt.
Venlig hilsen Anja

Hej Louise. Beklager det sene svar. Ja jeg tør dem op først. Majsstivelsen binder det vand, rabarberne afgiver, når de bliver bagt. Hvis man ikke tilsætter det, så bliver selve frugtlaget meget vådt.

Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.