Der har været stille på bloggen den sidste uges tid. Jeg har nemlig, som dem af jer, der følger med på instagram (@sofiesspisekammer) nok har opdaget, været i London. Der er så mange steder at besøge, så meget lækker mad at spise, og så meget dejlig proviant at købe med hjem – jeg har bl.a. købt ind til min engelske julekage, som skal laves i oktober.
Nu er jeg hjemme i Danmark igen med alt hvad det indebærer af efterårsrusk og regn. Jeg kan nu godt lide efterår med varm te, stearinlys, tykke trøjer og så selvfølgelig æblekage! Her får i min yndlingsversion – den er let at lave og smager dejligt i flere dage. Man kan også skifte valnøddemelet ud med mandelmel eller helt undlade nødderne og bruge mere hvedemel.
Æblekage med valnødder
24 cm springform – ca. 8 mennesker
1 kilo syrlige æbler
200 gram blødt smør
200 gram rørsukker
150 gram hvedemel
75 gram valnødder malet til groft mel
3 æg
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
Et nip salt
4 spsk. kanel
6 spsk. rørsukker
Rør sukker og smør blødt og cremet. Pisk derefter æggene i ét efter et. Bland mel, valnøddemel, vanilje, salt og bagepulver, og rør det i dejen.
Skræl æblerne og skær dem i mellemstore både.
Rør kanel og rørsukker sammen og bland det hele, bortset fra en spiseske, i æblerne, så de bliver dækket over det hele.
Fordel lidt over halvdelen af æblerne i en springform beklædt med bagepapir, hæld dejen over og fordel resten af æblerne oven på dejen, evt. i et pænt mønster.
Drys den sidste spiseske kanelsukker over kagen og bag den ved 165 grader i en god time.
Server æblekagen lun eller kold drysset med flormelis sammen med fx cremefraiche eller flødeskum.
2 kommentarer til “Saftig æblekage med valnødder”
den ser laekker ud, det maa proves, men kan den laves 1 dag for? vh maja
Hej Maja
Undskyld det sene svar – ja den kan fint laves en enkelt dag i forvejen, men så husk at dække den grundigt til, når den er kold – og overvej eventuelt at lune den lidt i ovnen lige inden du serverer den.
Bedste hilsner
Sofie