Svinemørbrad er et dejligt stykke kød, når det er stegt, så den stadig er blød og saftig. Mørbraden kan desværre også være en virkelig tør og trist omgang, hvis kødet har fået forlænge. En måde at undgå, at kødet bliver tørt, er at fylde mørbraden og pakke den ind i lufttørret skinke eller bacon.
Jeg kan vældig godt lide kombinationen af svinekød, persille, svampe, hvidløg og seranoskinke og har lavet denne fyldte mørbrad flere gange, end jeg har tal på. Den smager dejligt serveret med små ristede kartofler og en fyldig salat.
Fyldt svinemørbrad
1 afspudset svinemørbrad fra en glad gris
150 gram svampe
En håndfuld frisk persille
2 fed hvidløg
8-10 skiver seranoskinke (eller bacon)
Rens og skær svampene i mindre stykker. Steg dem sammen med hvidløget i lidt olie, indtil det meste af væsken fra svampene er fordampet. Smag til med salt og peber, tilsæt persillen og giv det et minut mere på panden. Tag derefter svampeblandingen af varmen og hav den groft.
Puds mørbraden af, hvis det ikke allerede er gjort, og skær et langt snit hele vejen ned af mørbraden, så den kan fyldes. Kom svampefyldet ned i fordybningen i kødet.
Rul seranoskinken stramt omkring den fyldte mørbrad, så den holder fyldet på plads.
Steg kødet i ovnen i ca. 30-35 minutter ved 190 grader. Lad kødet hvile i 10 minutter, og skær det i tykke skiver forsigtigt, så skinken ikke bliver ødelagt. Anret på et fad og server.
25 kommentarer til “Fyldt svinemørbrad med svampe”
Kommentarer, nu med hilsner
og til maden: klart en pilsner,
som midt i sorte januar
fylder i dit forårskar.
Det er virkelig skønt med lidt bloginspiration, når man skal holde middag for mange. Nu er maden bestemt en hel uge før tid. Med lidt hjælp i cyberspace ender jeg jo som den store planlægger.
Jeg er glad for at høre, at du kan bruge min blog til inspiration! Jeg planlægger også altid i god tid, når jeg skal holde større selskab – det fjerner stress og gør, at man kan bruge sin energi på at hygge om sine gæster.
hej, lyder god, men hvad skal der til?? ris,pasta ??? hvilken sovs?
Kan man lave fyldet om morgenen og have det på køl indtil man skal lave selve mørbraden?
Hej Mille
Undskyld det sene svar! Ja man kan sagtens lave fyldet tidligere og opbevare det på køl.
Bedste hilsner
Sofie
Hej kan man lave mørbrad med fyld dagen før,og så på køl?
Hej Kirsten
Jeg beklager det lidt sene svar. Man kan mok godt gøre det 24 timer før, men så heller ikke længere – og så skal kødet hurtigt på køl og være grundigt pakket ind.
Bedste hilsner
Sofie
Hejsa
vil prøve din opskrift i weekenden, men kunne godt tænke mig at lave den med butterdej uden om, tror du det kan blive godt?
Venlig hilsen Jeanne
Hej Jeanne
Undskyld det sene svar – jeg har ikke prøvet at lave den indbagt, men umiddelbart ser jeg ikke noget problem i det. Prøvede du?
Bedste hilsner
Sofie
Har lavet din mørbrad mange gange på grill. Jeg bruger frosne blandede svampe fra Coop, svøber i bacon og griller syv minutter på hver af de fire sider (28min. ialt) direkte over briketter. Lader den trække lidt indpakket i sølvfolie før servering. Det går aldrig galt!
Hej Hanne
Dejligt at høre, at opskriften virker – jeg har også grillet den et par gange selv, det smager altid bare lidt bedre end i ovnen. Det er smart med frosne svampe, men afgiver de ikke for meget væske?
Bedste hilsner
Sofie
Jeg svitser svampene i olie ved høj varme til al væden er fordampet og de er optøet, derefter tilsætter jeg hvidløg, persille, salt og peber.
hvorfor kan jeg ikke printe den ud.
Hej Lissa
Jeg slås med min printfunktion efter, at bloggen har fået nyt tema. Jeg kan simpelthen ikke finde ud af at løse det pt. Du kan gøre det, at du markerer indholdet og trykker ctrl+p på pc / æble+p på mac og beder din printer om at printe det markerede område, så skulle den gerne printe.
hvor mange kuverter er denne opskrift til?
Hej Karsten
Jeg vil sige, at der er til 3-4 mennesker afhængigt af sult og mængden af tilbehør.
Bedste hilsner
Sofie
Hvad mener du med en fyldig salat ? Hvad er der i den , har du opskrift på en dressing?
Hej Rebekka
Jeg kan fx anbefale at servere den med en salat som: http://sofiesspisekammer.dk/2012/11/04/varm-salat-med-rosenkal-og-aeble/
Bedste hilsner
Sofie
Kære Sofie,
Tusind tak for denne og mange andre dejlige opskrifter – har netop opdaget din fine blog og jeg glæder mig til at genskabe mange flere af dine opskrifter, alle dine billeder er så appetitlige!! 🙂
Mvh Laura
Kære Laura
Jeg beklager det ualmindeligt sene svar – din kommentar havde forputtet sig i mit spamfilter, og det tjekker jeg tydeligvis ikke ofte nok. Tak for dine pæne ord.
Bedste hilsner
Sofie
Hej Sofie
Lavede denne opskrift i aftes, og den var helt perfekt! 🙂
Dog ændrede jeg lidt på fyldet, idet jeg brugte avocado og hakkede hasselnødder i stedet for svampe, og det fungerede og smagte rigtigt godt.
Tak for en masse dejlige opskrifter 🙂
Mange hilsner
Lone G. Kirkegaard
Hej Sofie,
Det ser jo vandvittig lækkert ud!
Jeg har kigget rundt på en del forskellige opskrifter og syntes klart at din så bedst ud.
Har dog et spørgsmål til svampene – er det absolut nødvendigt at stege dem på panden, inden du kommer dem i mørbraden?
God onsdag!
Dbh
Jonas.
Hej Jonas
Tak for din søde kommentar. Ja du er nødt til at stege svampene først, for ellers er der alt for meget væske omkring kødet.
God appetit!
Bh
Sofie
[…] Fyldt svinemørbrad med svampe – Sofies Spisekammer […]