Kategorier
Salater og tilbehør

Grønkålssalat med æbler, bacon og nødder

Grønkålssalat, færdig2, oktober 2013

Når grønkålen gør sit indtog, så er det blevet rigtig efterår, og det kan jeg egentlig godt lide. Rusk, regn, stearinlys og indendørshygge – det giver afveksling efter en lang sommer udendørs. Om et par måneder, så ville jeg gøre alt for at få sommeren tilbage, men lige nu nyder jeg efterårets komme. Jeg svælger i grønkål og græskar, rodfrugter og æbler, selleri og simremad, og det er altså bare lækkert!

Denne grønkålssalat med rå grønkål, syrlige æbler, sprød bacon og knasende nødder er altid et hit i mit lille hjem. Den er skøn til en kotelet fra en glad gris med krølle på halen og fungerer generelt godt til både svinekød, kylling og oksekød – eller til en dejlig selleribøf (Prøv det nu bare, det er ikke noget frelst hippiepjat, det smager smadder godt).

Grønkålssalat
250 gram grønkål
1 stort æble
50 gram hasselnødder
Et stykke økologisk bacon på 125 gram

Dressing
½ dl rapsolie
½ dl æblecidereddike
En lille teske honning
Et skævt citronsaft
Salt og peber

Fjern de grove midterstilke fra grønkålen.

Grønkålssalat, grønkål, oktober 2013

Hak grønkålen fint og skær æblerne i mindre tern.

Grønkålssalat, æbler, oktober 2013

Rør dressingen sammen.

Grønkålssalat, dressing, oktober 2013

Hæld den over æbler og grønkål, og lad det trække en halv times tid. Dette kan undlades, men jeg synes, at salaten bliver bedre af det.

Mens salaten trækker, så skæres baconen i tern og steges sprød og hasselnødderne hakkes groft.

Grønkålssalat, bacon, oktober 2013

Grønkålssalat, hasselnødder, oktober 2013

Kom bacon og nødder i salaten, vend rundt og server.

Grønkålssalat, færdig, oktober 2013

En kommentar til “Grønkålssalat med æbler, bacon og nødder”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.