Kategorier
Kager Sødt

Bagt cheesecake med solbær og lakrids

 

Bagt cheesecake med solbær og lakrids

Vi madbloggere har haft en lille udfordring kørende den sidste måneds tid arrangeret af La Cucina Nada/. Alle deltagere har fået tildelt en blog, som vi så har skulle lave en opskrift fra. Jeg har fået kagebloggen Lemon She Said, så jeg følte mig lidt på hjemmebane, da jeg jo selv bager temmelig tit.

Jeg har længe gerne ville bage en cheesecake, så jeg kastede mig over denne skønne opskrift. Jeg har ændret en anelse på kagen – den er egentlig med ferskner og frisk kokos, men eftersom ferskner ikke er i sæson, har jeg lavet en solbærtopping med lakrids til kagen. Jeg synes, at det giver et fint syrligt modspil til den søde, fede cheesecake.

Bagt cheesecake solbær og lakrids
Til en 24 cm springform

Bund
300 g knuste digestivekiks
100 g rørsukker
150 g smør

Fyld
300 g philiadelphia
100 g creme fraiche (9%)
150 g smør
150 g rørsukker
4 æg
2 spsk. mel
Skal og saft af en økologisk citron
Kornene af en stang vanilje

Topping
300 gram solbær
4 spsk. rørsukker
6 blade Husblas
2-3 tsk. lakridspulver (smag dig frem)

Til bunden: Smelt smørret og knus kiksene ret fint – enten i en foodprocessor eller med en kagerulle. Bland kiks, sukker og smør sammen og fordel i springform, der først er smurt og siden er beklædt med bagepair. Tryk massen ud, så den er jævnt fordelt og bag den i ovnen i 10 minutter ved 190 grader.

Bagt cheesecake med solbær og lakrids

Når bunden er bagt, så skrues varmen ned til 165 grader.

Til fyldet: Pisk smør og sukker på maskine eller med en elpisker til det er cremet og luftigt. Tilsæt forsigtigt æggene ét ad gangen. Pisk til massen er homogen og tilsæt så mel, citronsaft og -skal.

Bagt cheesecake med solbær og lakrids

Rør cremefraiche og flødeosten sammen i en anden skål og rør det i den anden masse, indtil fyldet er homogent. Hæld ostecremen på kiksebunden. Bag ved 165 grader i 50-60 minutter. Hold øje med kagen undervejs, så den ikke bliver overbagt. Den skal fjedre meget, når man trykker på den. Lad kagen køle helt af i formen.

Bagt cheesecake med solbær og lakrids

Solbærtopping: Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i fem minutter. Kog solbærrene op med vand, sukker og lakridspulver og lad det køle lidt af.

Bagt cheesecake med solbær og lakrids

Knug det meste af væden fra husblassen, smelt den på panden ved lav varme med den smule væde, der hænger ved. Rør husblassen forsigtigt i solbærren, så de ikke går for meget i stykker. Når solbærrene er næsten kolde, så hæld dem over kagen.

Bagt cheesecake med solbær og lakrids

Lad kagen stå i køletskabet – gerne natten over, men ellers i mindst 4 timer, så både kagen og toppen kan nå at sætte sig.

Bagt cheesecake med solbær og lakrids

17 kommentarer til “Bagt cheesecake med solbær og lakrids”

ELSKER solbær, og synes de er alt for oversete!
Har endnu aldrig bagt en cheesecake, og må da vist hellere se at få prøvet denne her. Mums den ser god ud.

– Ved du om man kan bruge andre kiks end digestives?

Skønne billeder i øvrigt, også i den header 🙂

Dejligt at du gad lege med –
måske du er frisk på en anden runde også? Pønser på noget med tematisering/årstidsbestemt næste gang …

Mvh La Cucina Nada

Kære Nada

Mange tak for din søde besked – jeg vil gerne være med en anden gang! Jeg er i øvrigt helt enig – solbærret er virkelig et overset bær!

Jeg har en gang bagt cheesecake på både oreos og på en blanding af bastogne kiks og digestives, begge dele fungerer ret godt i min bog.

Bedste hilsner
Sofie

Svar

Hej Sofie,
Det ser lækkert ud, den må jeg prøve at lave. Jeg tænker, bliver det ikke endnu bedre, hvis man bruger en federe creme fraiche? Eller er der noget, der kan gå galt på den måde?

Tak:)
Kan den laves to dage i forvejen? Du skriver gerne natten over, men hvad sker der mon, hvis det er to nætter? Fra torsdag aften til lørdag eftermiddag.

Oh altså. Jeg har ikke prøvet at lave den flere dage før den skulle bruges, men jeg kan umiddelbart ikke se noget problem i at gøre det, så længe du opbevarer den på køl.

Svar

Jeg venter til fredag 🙂 To spørgsmål til opskriften: Du skriver at man skal piske smør og sukker – skal det være koldt smør eller smeltet? Og så skriver du, at man skal koge solbærrene op med vand – men hvor meget vand? Glæder mig så meget til at smage den 🙂

Det skal bare være blødt smør, så du kan piske det luftigt og lyst sammen med sukkeret. Jeg kan godt se, at jeg ikke har skrevet det med vandet, det skal bare lige være en lille bitte smule i bunden, så bærerne ikke brænder på.

Rigtig god bagelyst 🙂

Ser godt ud og skal prøves i dag.
Vil dog lige høre ang. de 6 blad husblads, er det den korte eller den lange udgave?
Har nogen der måler ca. 9×12 cm, men ved de findes dobbelt længde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.