Kategorier
Brød og boller Sødt

Jordbærscones

Jordbærscones

Scones er skønne. Jordbærscones er skønnere! Forstå mig ret, jeg elsker en klassisk scone serveret med syrligt syltetøj eller fløjlsblød lemon curd som man får dem til en klassisk engelsk afternoon tea,  men min favorit er jordbærscones – i al sin enkelthed en scone bagt med friske jordbær.

Spis dem nybagte og lune toppet med en skefuld fuldfed mascarpone. Mascarponen smelter på både scone og tunge og er ren luksus for ganen.

Opskrift 
12 jordbærscones

250 gram hvedemel
75 gram koldt smør i tern
40 gram sukker
Kornene fra en halv vaniljestang
4 tsk. bagepulver – uden top
Et nip salt
150 gram jordbær i tern
1 dl mælk + 2 spsk yoghurt eller cremefraiche (eller en god dl kærnemælk)
+ ekstra mælk til pensling

Bland mel, sukker, vanilje, bagepulver og salt og skær smørret i tern. Gnid smørret ind i melblandingen, indtil der ikke er flere smørklumper. Tilsæt så væsken, rør kort, tilsæt jordbærene og rør dejen hurtigt sammen. Den må endelig ikke æltes, men skal bare lige hænge sammen. Ælter man dejen, får man kedelige dejede scones, der ikke hæver ordentligt.

Rul dejen ud til den er ca. 2-3 cm tyk. Brug en udstikker eller et glas til at stikke 12 scones ud.

Jordbærscones med mascapone

Læg forsigtigt de udstukkede jordbærscones på en bageplade og pensl med mælk.

Jordbærscones med mascapone

Bag dem ved 220 grader i ca. 10-12 minutter – de skal bare lige være gennembagte.

Jordbærscones med mascapone

Server de nybagte og lune jordbærscones med mascarpone og masser af friske jordbær – og drik også gerne en kop stærk te med mælk til. Det passer perfekt sammen.

Jordbærscones med mascapone

En kommentar til “Jordbærscones”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.