Grønkålssalat med ristet græskar og and

Grønkålssalat med ristet græskar og andebryst med kinesisk femkrydderi

Grønkålssalat med ristet græskar og andebryst med kinesisk femkrydderi 9

Grønkålssalat med ristet græskar og andebryst med kinesisk femkrydderi 10

Grønkålssalat med ristet græskar og and

Jeg er fristet til at lave en Joey fra Venner og sige “Mmhmm… grønkål, godt! Græskar godt! And godt!”

Det opsummerer min grønkålssalat perfekt, for den kombinerer nogle af mine absolut yndlingsingredienser. Sprød grønkål, blødt og sødt ovnristet græskar, kinesisk krydret and, saftigt granatæble og en sød/syrlig dressing, der samler salaten. Jeg lover dig, det virker! Og så er det en rigtig fyldig grønkålsalat, så den kan sagtens gøre det ud for et helt måltid.

Opskrift

Nok til to

1 andebryst
2 spsk kinesisk femkrydderi
1 spsk olivenolie

600 gram græskar (400 gram renset) – enten butternut eller hokaido
2 store rødløg i både
2 spsk olivenolie
1 tsk spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 nip chili

200 gram renset grønkål
1 granatæbler


Til dressingen:

Saften af 1 granatæble
1 tsk honning
2 spsk olivenolie
2 spsk hvidvinseddike
1 spsk sød balsamico
Et skævt citronsaft
Salt og peber

Start med at ridse andebrystets fedtlag på tværs og mariner gnid det så godt med femkydderi og olivenolie. Kom det i en plastikpose og lad det marinere – gerne i et par timer, men halv time kan også gøre det.

Grønkålssalat med ristet græskar og andebryst med kinesisk femkrydderi

Lav dressingen ved at røre alle ingredienserne sammen og smage til – den skal være syrlig og sød på én gang.

Grønkålssalat med ristet græskar og andebryst med kinesisk femkrydderi

Skyl og rens grønkålen grundigt. Fjern de største stilke og hak grønkålen fint.
Grønkålssalat med ristet græskar og andebryst med kinesisk femkrydderi

Hæld dressingen over og lad det stå og trække, mens du gør and og græskar klar.

Skræl græskarret, skær de i mellemstore tern og skær rødløgene i store både.

Grønkålssalat med ristet græskar og andebryst med kinesisk femkrydderi

Vend grøntsagerne sammen med spidskommen, koriander, chili og olivenolie og fordel dem i et lag i en bradepande.

Grønkålssalat med ristet græskar og andebryst med kinesisk femkrydderi

Bag i ovnen på 200 grader (varmluft) i ca. 40 minutter. Rør i det et par gange undervejs. Græskarret skal være gennemstegt og må gerne være blødt, men det skal stadig holde sin form.

Grønkålssalat med ristet græskar og andebryst med kinesisk femkrydderi

Sæt anden ind, når græskarret har været i ovnen 10 minutter. Anden skal have ca. 30 minutter.

Lad anden hvile tildækket i ti minutter og skær den i tynde skiver.

Grønkålssalat med ristet græskar og andebryst med kinesisk femkrydderi

Lad græskar og løg køle lidt af, mens anden hviler. Bland alle ingredienserne sammen og server.

 

Grønkålssalat med ristet græskar og andebryst med kinesisk femkrydderi

Indlæg tagget som : , , , , , ,
Relaterede indlæg

Diskussion om dette post

Skriv en kommentar