Når grønkålen gør sit indtog, så er det blevet rigtig efterår, og det kan jeg egentlig godt lide. Rusk, regn, stearinlys og indendørshygge – det giver afveksling efter en lang sommer udendørs. Om et par måneder, så ville jeg gøre alt for at få sommeren tilbage, men lige nu nyder jeg efterårets komme. Jeg svælger i grønkål og græskar, rodfrugter og æbler, selleri og simremad, og det er altså bare lækkert!
Denne grønkålssalat med rå grønkål, syrlige æbler, sprød bacon og knasende nødder er altid et hit i mit lille hjem. Den er skøn til en kotelet fra en glad gris med krølle på halen og fungerer generelt godt til både svinekød, kylling og oksekød – eller til en dejlig selleribøf (Prøv det nu bare, det er ikke noget frelst hippiepjat, det smager smadder godt).
Grønkålssalat
250 gram grønkål
1 stort æble
50 gram hasselnødder
Et stykke økologisk bacon på 125 gram
Dressing
½ dl rapsolie
½ dl æblecidereddike
En lille teske honning
Et skævt citronsaft
Salt og peber
Fjern de grove midterstilke fra grønkålen.
Hak grønkålen fint og skær æblerne i mindre tern.
Rør dressingen sammen.
Hæld den over æbler og grønkål, og lad det trække en halv times tid. Dette kan undlades, men jeg synes, at salaten bliver bedre af det.
Mens salaten trækker, så skæres baconen i tern og steges sprød og hasselnødderne hakkes groft.
Kom bacon og nødder i salaten, vend rundt og server.
En kommentar til “Grønkålssalat med æbler, bacon og nødder”
[…] (husk at købe æg til) eller selleribøf med grønkålssalat (husk æbler – eller pærer, hvis din salat skal være lidt […]